In het eerste gesprek wordt vooral veel gepraat over waar iemand last van heeft en wat iemand eraan wil doen. Een kind mag meebeslissen over hoe de behandeling er verder uit gaat zien. In de behandeling wordt de therapie naast gesprekken vooral ook in spel, knutsel en tekenvorm gegoten. Net wat iemand leuk vindt. Aan het einde van een sessie wordt meestal een kort spelletje gedaan, gewoon voor het plezier, om de sessie fijn af te sluiten. De ouders zijn, afhankelijk van de leeftijd, de eerste keer bij het gesprek aanwezig. Als na een paar minuten blijkt dat dat niet meer hoeft, kunnen ze altijd in de wachtkamer wachten. Bij de volgende sessies is het de bedoeling dat kinderen en jeugdigen alleen komen. Alles wat besproken wordt valt onder het beroepsgeheim, dus wordt niet zomaar onder toestemming met ouders of anderen gedeeld. Als het wel nodig is, wordt vooraf toestemming gevraagd. Soms is het handig de ouders ook te zien, omdat zij ook handvatten kunnen gebruiken of vragen hebben. Wat zij aangeven wordt ook niet zomaar zonder hun toestemming gedeeld met kinderen of anderen.
Leuk!
- Charlotte (7 jaar)
Leerzaam voor onszelf en voor onze dochter. Tot nu toe prettig. We zijn nu een keer geweest.
- Vader van Charlotte
Leuk! Ik was heel zenuwachtig voor het eerste gesprek, maar vond het niet zo erg als ik had gedacht. Ik ging blij naar huis.
- Zoë (8 jaar)
Toegankelijk, open naar kinderen toe en een prettige persoon om mee ingesprek te gaan..
- Moeder van Zoë
Ik kan gewoon heerlijk mijn verhaal doen zonder dat Maaike mij veroordeelt. Ik kan helemaal mezelf zijn. Mijn zelfvertrouwen is met sprongen vooruit gegaan.
- Esmee (17 jaar)
We laten onze dochter met een gerust hart naar Maaike gaan. Maaike laat onze dochter inzien dat ze er mag zijn. Wij vinden het fijn dat Maaike een luisterend oor is voor onze dochter.
-Ouders van Esmee