Bij het eerste gesprek met een kind of jeugdige is het fijn als beide ouders kunnen meekomen naar de behandeling. Daarna komende kinderen alleen in de spreekkamer. U kunt eventueel uw kind een briefje meegeven als er aandachtspunten zijn voor in de behandeling of even kort meekomen de eerste vijf minuten om wat aan te geven als er wat is gebeurd of om even een opzetje te geven voor het gesprek. Daarna kunt u in de wachtkamer wachten of uw kind vijf minuten voor het einde van de sessie weer ophalen. Dan kan in de laatste vijf minuten besproken worden wat er is gedaan, huiswerkopdrachten meegegeven worden en een nieuwe afspraak gemaakt. Als er behoefte is aan oudergesprekken, kan dat ook. Mochten er bij de behandeling van uw kind dingen naar voren komen, waarvan het handig is om te delen met de ouders, dan wordt er contact opgenomen. Ook kan het zijn dat u zelf behoefte heeft aan handvatten, dan kunt u dat aangeven. Dan kan er altijd een oudergesprek worden ingepland. Informatie van wat u in vertrouwen verteld, wordt niet zomaar gedeeld met uw kind en andersom. Hier wordt van te voren toestemming voor gevraagd.
Leuk!
- Charlotte (7 jaar)
Leerzaam voor onszelf en voor onze dochter. Tot nu toe prettig. We zijn nu een keer geweest.
- Vader van Charlotte
Leuk! Ik was heel zenuwachtig voor het eerste gesprek, maar vond het niet zo erg als ik had gedacht. Ik ging blij naar huis.
- Zoë (8 jaar)
Toegankelijk, open naar kinderen toe en een prettige persoon om mee ingesprek te gaan..
- Moeder van Zoë
Ik kan gewoon heerlijk mijn verhaal doen zonder dat Maaike mij veroordeelt. Ik kan helemaal mezelf zijn. Mijn zelfvertrouwen is met sprongen vooruit gegaan.
- Esmee (17 jaar)
We laten onze dochter met een gerust hart naar Maaike gaan. Maaike laat onze dochter inzien dat ze er mag zijn. Wij vinden het fijn dat Maaike een luisterend oor is voor onze dochter.
-Ouders van Esmee